MVB20230710 033 WEB

Vervoer per trein of schip bespaart flink wat CO₂ in vergelijking met vrachtwagentransport. Maar hoeveel? Dat laat CTV Intermodal Containertransport Venlo zijn klanten zien sinds 1 januari 2024. Daarnaast werkt het Venlose transportbedrijf op nog meer manieren aan CO₂-besparing. Bijvoorbeeld met intruck-software die communiceert met slimme verkeerslichten.

Janssen Group Electrische Doosan

Heb je een bouwbedrijf en overweeg je de aanschaf van een bouwwerktuig of bouwvoertuig? Kies voor emissieloos en maak gebruik van de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)! Je kunt de subsidie vanaf 5 maart aanvragen. Eerdere jaren was de interesse zo groot, dat de subsidiepot al na één dag leeg was. Bereid je alvast voor om je aanvraag direct in te kunnen dienen. Onze logistiek makelaars helpen je er graag bij.

Thumbnail IMG 0024

In iedere Trendsportal nieuwsbrief zetten we ook graag een infrastructureel werk uit onze regio in de schijnwerpers. Dit keer reizen we af naar gemeente Peel en Maas en behandelen we het project ‘Reconstructie Heldensedijk-Meijelseweg-Kerkstraat inclusief vervangen brug’. We spreken daarvoor projectleider Paul Wijers, Projectleider Infra, die de realisatie van het werk onder zijn hoede heeft.

CSRD headerbeeld

De CSRD is een Europese richtlijn die organisaties verplicht om te rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. Grote beursgenoteerde bedrijven moeten vanaf 2025 rapporteren, over het voorgaande boekjaar. Voor andere bedrijven gaat de richtlijn later gelden. De logistiek makelaars van Trendsportal adviseren Noord-Limburgse bedrijven hoe dit aan te pakken. Ook organiseerden we een bijeenkomst over dit onderwerp op 30 november 2023. 

Container op trein laden Supply Chain Valley interview PeterPardoel dec2023

In Noord-Limburg werken we intensief samen met SmartwayZ.NL, onder andere via de Gebiedsgerichte aanpak. Met deze aanpak worden initiatieven vanuit het bedrijfsleven gesteund met kennis en middelen om innovaties op het gebied van mobiliteit en logistiek op te zetten en door te ontwikkelen. Supply Chain Valley, een samenwerkingsverband vanuit het bedrijfsleven op het gebied van logistiek, maakindustrie, agro food en zorglogistiek heeft hierbinnen de afgelopen jaren een drietal projecten opgezet. Wij zijn uiteraard benieuwd naar het resultaat. Hiervoor spraken we Peter Pardoel, Voorzitter Raad van Bestuur Supply Chain Valley.

Projecten en producten

Probeer een e-bike

PRODUCT

Op de fiets naar je werk. Veel inwoners in Limburg doen dit al en merken de voordelen. Maar soms is de afstand met de gewone (stads)fiets net iets te ver, waardoor er toch eerder voor de auto gekozen wordt. De e-bike is in veel gevallen een goed alternatief voor ritjes met de auto. Met Probeer een e-bike willen we inwoners en werknemers de voordelen van fietsen op een e-bike laten ervaren.

Onderzoek naar Mobiliteitsarmoede

PROJECT

Een familielid bezoeken, naar je werk reizen of simpelweg boodschappen doen: er zijn mensen die hiervoor geen of nauwelijks vervoersmogelijkheden tot hun beschikking hebben en zo worden belemmerd om mee te kunnen doen in de maatschappij. Mobiliteitsarmoede, zoals dit onderwerp genoemd wordt, staat de laatste jaren landelijk meer in de belangstelling. Reden voor Trendsportal om dit voor onze regio te onderzoeken: is er sprake van mobiliteitsarmoede in Noord-Limburg? En nog belangrijker; wat kunnen we eraan doen?

Logistieke aanpak

PROJECT

De logistieke aanpak helpt organisaties om stappen te zetten naar slimme, duurzame logistiek. Wij bieden ze hiervoor oplossingen om minder en schonere vervoersbewegingen te maken. Dit levert de organisaties efficiencyverbetering, kostenreductie en CO2-reductie op en helpt het personeelstekort op te vangen.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!