Onze projecten
Voor bedrijven en werkgevers in Noord-Limburg.

Waarom fietsstimulering, Nederland is toch het fietsland van de wereld, met meer fietsen dan inwoners? Dat klopt, maar toch pakken we nog graag voor ritjes naar de sportvereniging, de supermarkt of naar het werk de auto. In de Noord-Limburg zoeken we daarom volop naar kansen om het gebruik van de fiets te stimuleren. Het investeren in nieuwe infrastructuur en stallingen is namelijk één ding: zorgen dat mensen deze voorzieningen gaan gebruiken is een tweede. Voor 2024 hebben we de volgende activiteiten op het programma:

Op de fiets naar je werk. Veel inwoners in Limburg doen dit al en merken de voordelen. Maar soms is de afstand met de gewone (stads)fiets net iets te ver, waardoor er toch eerder voor de auto gekozen wordt. De e-bike is in veel gevallen een goed alternatief voor ritjes met de auto. Met Probeer een e-bike willen we inwoners en werknemers de voordelen van fietsen op een e-bike laten ervaren.

De logistieke aanpak helpt organisaties om stappen te zetten naar slimme, duurzame logistiek. Wij bieden ze hiervoor oplossingen om minder en schonere vervoersbewegingen te maken. Dit levert de organisaties efficiencyverbetering, kostenreductie en CO2-reductie op en helpt het personeelstekort op te vangen.

In Noord-Limburg rijden vele (logistieke) bedrijven over de weg. Transporteurs kunnen veiliger, duurzamer en efficiënter rijden door meer samen te werken. En door slim gebruik te maken van de bestaande infrastructuur en beschikbare data. Met het project Corridoraanpak willen we de logistieke verkeersstromen in Noord-Limburg efficiënter organiseren.

Duurzaam Deelvervoer Noord-Limburg is een op schaalgrootte uniek project van de acht Noord-Limburgse gemeenten. Voortaan gebruiken medewerkers (of een deel daarvan) de elektrische fiets en/of elektrische auto (aangevuld met OV) voor zakelijke ritten.

Heeft je organisatie meer dan 100 werknemers? Dan moet je vanaf 1 juli 2024 de reisbewegingen (woon-werkverkeer én dienstreizen) van je werknemers registreren en rapporteren. De rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM) is een uitwerking van het doel uit het Klimaatakkoord om de CO₂-uitstoot door woon-werkverkeer en dienstreizen in 2030 met 1,5 Mton terug te dringen.

Nieuws

Mobiliteitsportal helpt organisaties in Noord- en Midden-Limburg op weg naar een duurzaam mobiliteitsbeleid

05-09-2024

Schermafbeelding 2024 09 05 om 09.29.07

Organisaties en ondernemers zien vaak door de bomen het bos niet meer in het ‘wilde woud’ van duurzaamheid, laat staan duurzame mobiliteit. Er wordt veel verwacht van organisaties op dit vlak vanuit onder meer overheid. Waar moet je aan voldoen? Wat kun en wil je veranderen of verbeteren? Logische vragen maar de antwoorden liggen vaak minder voor de hand, of beter gezegd; waar te beginnen?

Beurskens en HCL reduceren CO₂ met onder andere een e-truck

02-09-2024

Thumbnail Beurskens Mark en Sander

Beurskens Allround Cargo B.V. en haar zusteronderneming Human Care Logistics B.V. (HCL) hebben zich gepositioneerd als koplopers in duurzaamheid en CO₂-reductie binnen de transportsector. Een concrete stap voor CO₂-reductie is bijvoorbeeld de bestelling van een eerste elektrische vrachtwagen. Deze Mercedes e-Actros 600 LS zal in het tweede kwartaal van 2025 geleverd worden.

1 vuilniswagen in plaats van 4; dat is slim!

19-08-2024

Collin Open Waste

Op één ochtend soms wel vier verschillende vuilniswagens door de straten van Venlo; dat is sinds februari 2023 verleden tijd. Nu haalt één neutrale inzamelwagen van OpenWaste de afvalstromen op. In Venlo is Collin hiervoor de uitvoerende partij. Dat scheelt flink wat CO₂-uitstoot.

Deel deze pagina

Adres

Trendsportal
Hanzeplaats 1
5902 RK Venlo


Volg ons
Contact
Aanmelden voor nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!